40e «JAR» Verklaard Seminar

Jurisprudentie Arbeidsrecht Seminars

Maandag 26 november 2018 | Crowne Plaza Amsterdam - South

Sprekers

Dagvoorzitter

 • Roelof Hemmen
  Voormalig anchorman RTL Nieuws / Presentator BNR Radio

  Roelof Hemmen was anchorman van het RTL Nieuws en bij BNR Radio presenteert hij B.L.T. BNR Lunchtime. Hij begon zijn carrière als politieverslaggever bij de `Haagsche Courant’, werkte voor de Telegraaf en vond daarna zijn stek bij het RTL Nieuws, als parlementair en algemeen verslaggever en de laatste jaren als presentator. Roelof Hemmen is geen voorleesmachine, maar een journalist in hart en nieren, die met liefde en passie het nieuws wil vertellen. Op de juiste toon: afstandelijk, maar toch betrokken. Met humor als het kan, maar altijd met verstand van zaken. Hij is een onafhankelijk journalist. Bij elkaar heeft Roelof Hemmen twintig jaar ervaring in bijna alle facetten van de journalistiek, maar hij is nog altijd even nieuwsgierig als toen hij zijn eerste stukje schreef. Hij versloeg als politiek verslaggever talloze Haagse drama’s.

Plenair

 • mr. ing. Bart Boersma RB
  Jurist

  Bart adviseert en procedeert voor cliënten op het gebied van douanerecht, alsmede product- en voedselveiligheid. Hij heeft een groot aantal succesvolle beroepsprocedures tegen de douane, voedsel- en warenautoriteit en andere overheidsinstanties op zijn naam staan bij de diverse gerechtelijke instanties. Daarnaast geeft Bart trainingen en opleidingen, die variëren van 1 dagdeel tot en met een volledige opleiding douanedeclarant. Van grote waarde is dat Bart niet alleen specialist is in het douanerecht, maar ook op de hoogte is van de ins en outs op het gebied van formeel belastingrecht, boete- en strafrecht en het handelsrecht.

  Bart verzorgt een plenaire lezing en sessie 1.8 - Jurisprudentie van het afgelopen congresjaar & sessie 3.6 - Customs Compliance Platform: altijd op de hoogte

  Lees meer

Sessies

 • mr. Godfried Smit
  Senior projectleider Internationaal

  Godfried Smit studeerde Nederlands en fiscaal recht in Rotterdam. Hij werkte tussen 1985 en 2000 bij de Belastingdienst douane in verschillende functies. Vanaf 2000 was Godfried werkzaam bij EVO als Beleidsadviseur Internationale Handel. Sinds 2012 vertegenwoordigt hij EVO bij de Europese Verladers Organisatie (European Shippers’ Council). In dit kader is hij lid van de Trade Contact Group, het overleg platform tussen Europese Commissie en Europese bedrijfsleven. Hij werkt momenteel mee aan een commentaar op het Douanewetboek van de Unie (CDW) voor Mendel Verlag.

  Godfried verzorgt Sessie 3.1 - Terugtredende overheid en lastenverlichting; feit of fabel? & Sessie 2.9 - De terugtrekkende overheid: Wat betekent dit nu en straks voor uw bedrijf?

 • Paul Barendregt
  Zelfstandig ondernemer / BTW-adviseur

  Zelfstandig ondernemer / BTW-adviseur, specialist op het gebied van de fiscale vertegenwoordiging en BTW op logistieke diensten. Paul is al 20 jaar actief in de wereld van de logistieke dienstverlening en ondersteunt vele expediteurs, douaneagenten, logistiek dienstverleners en importeurs op het gebied van BTW bij fiscale vertegenwoordiging, Intrastat-aangfites en BTW op logistieke diensten. Paul verzorgt ook de opleidingen “Fiscale vertegenwoordiging” voor de FENEX.

  Paul verzorgt sessie 3.2 - Fiscale vertegenwoordiging

 • Richard Groenendijk
  General Manager at AEB Nederland

  Als geboren en getogen Rotterdammer en eerste zoon van een havenarbeider was de keus gemakkelijk voor Richard Groenendijk. De haven en logistiek dat was zijn toekomst. Sinds zijn studie aan de havenvakschool STC Jan Backx is hij inmiddels al zo’n 25 jaar actief in functies als douane-declarant, expediteur, projectteam lead (Dounae) voor verschillende Hi-Tech logistieke centra in verschillende Europese landen en Europees douanemanager, maar zijn tweede liefde trok hem een aantal jaren geleden weg uit de logistiek. Informatie automatisering is de rode draad in zijn carrière, of het nou was om sneller T1 documenten te maken of om een veelvoud aan logistieke IT-systemen te koppelen. Dagelijks komt Richard Groenendijk veel bedrijven tegen die worstelen met de complexe materie van logistieke uitdagingen, handelssancties, douane materie en hij assisteert hen daarin met een toolsets om de problemen die hij veelal zelf ook heeft meegemaakt op een dusdanige efficiente wijze in de systemen in te bouwen.

  Richard verzorgt sessie 2.7 - Export control classificatie; de valkuilen & sessie 3.4 - Export control: vergaande impact van VS-regels

 • ir. Josanne van Gorkum
  Senior Beleidsmedewerker Exportcontrole

  Josanne werkt bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor het team dat verantwoordelijk is voor exportcontrole van dual-use goederen en de implementatie van sancties. Ze heeft onder meer het Wassenaar Arrangement en de Iran sancties in haar dossier. Voordat Josanne overstapte naar BZ heeft zij voor de industrie gewerkt aan vraagstukken op het gebied van water, olie en gas. Ze heeft Civiele Techniek en Technische Bestuurskunde gestudeerd aan de TU Delft.

  Josanne verzorgt sessie 3.8 - Update sancties Iran, Syrië & Noord-Korea

 • mr. ing. Dianne Beurskens - Weijers
  Onafhankelijk consultant

  Dianne is als onafhankelijk consultant verbonden aan Customs Knowledge. Dianne heeft Logistiek en Technische Vervoerskunde gestudeerd aan de voormalige Verkeersacademie (NHTV). Daarna heeft zij Fiscale Advocatuur (fiscaal- en strafrecht) gestudeerd aan de Universiteit Leiden. Na 19 jaar werkzaam te zijn geweest bij de Douane heeft zij besloten om haar expertise en ervaring toe te passen binnen de advieswereld.

  Dianne verzorgt sessie 1.2 - Douanestrafrecht; van onjuiste aangifte tot veroordeling

  Lees meer
 • Mike Duivenbode
  Specialist

  In het import/exportproces worden vaak diverse softwaresystemen en portals gebruikt en/of activiteiten (deels) uitbesteed. Dit zorgt voor een versnipperd proces waarin vaak gegevens handmatig worden overtypt, met als gevolg: een inefficiënt, tijdrovend proces, gebrek aan overzicht en grip, foutgevoeligheid en onvoldoende kennisborging. Als specialist bij Stratech gaat Mike dagelijks in gesprek met bedrijven over deze versnippering en adviseert ze over de mogelijkheden hoe dit te verbeteren is.

  E-mail: M.Duivenbode@stratech.nl
  Telefoon: +31 (0)6 51 69 59 62

 • Samantha Speelman MSc RB
  Adviseur en jurist

  Samantha is adviseur en jurist. Ze houdt zich onder meer bezig met auditing in het kader van AEO, adviseert grote ondernemingen op het gebied van de supply chain en monitoring en begeleidt verbeteringstrajecten van de GPA.

  Samantha verzorgt sessie 1.7 - Douane-auditing; wat kunt u zelf oppakken? & sessie 3.3 - Douanewaarde; welke transactie en welke methode?

 • Bram Groener
  Specialist

  Het borgen en delen van kennis klinkt vrij eenvoudig maar in de praktijk blijkt dit voor verladers en logistiek dienstverleners nog altijd een lastige uitdaging te zijn. Kennis die cruciaal is voor het importeren en exporteren van uw goederen wilt u als organisatie natuurlijk behouden. Als specialist bij Stratech gaat Bram dagelijks in gesprek met bedrijven over het borgen van kennis en adviseert ze over de mogelijkheden hoe dit te verbeteren is.

  E-mail: B.Groener@stratech.nl
  Telefoon: +31 (0)6 10 97 70 85